Vastaa kyselyyn taloyhtiöiden aurinkosähkötuotannosta ja energiayhteisöjen edistämisestä

Vastaa kyselyyn taloyhtiöiden aurinkosähkötuotannosta ja energiayhteisöjen edistämisestä

Julkaistu: 27.01.2023

Vuonna 2021 voimaan tullut lakimuutos mahdollistaa taloyhtiöissä tuotetun sähkön monipuolisemman käytön sekä tuotetun sähkön käytön ilman veromaksuja. Vastaamalla kyselyyn annat arvokasta tietoa siitä, minkälaista tietoa taloyhtiöissä tarvitaan.

Suomessa taloyhtiöissä asuu noin 2,7 miljoonaa asukasta, joten taloyhtiössä on paljon mahdollisuuksia energiankulutuksen pienentämisessä ja päästötavoitteiden saavuttamisessa. N. 30 % Suomen päästöistä on peräisin kiinteistöjen lämmittämisestä ja sähkön kulutuksesta.

 

Taloyhtiöiden energiayhteisöjä käsitellään lakimuutoksen jälkeen samalla tavalla kuin esimerkiksi omakotitalossa asuvaa pientuottajaa, joka voi myydä ylijäämäsähkönsä sähköyhtiölle. Energiayhteisön muodostaminen on mahdollista myös, vaikka kaikki osakkaat eivät haluaisi lähteä yhteisöön mukaan.  

 

Tällä kyselyllä selvitetään varsinaissuomalaisten taloyhtiöiden kiinnostusta aurinkosähkön tuottamiseen ja toisaalta kiinnostusta energiayhteisön luomiseen. Kyselyllä kartoitetaan suurimpia pullonkauloja ja osaamiseen liiittyviä haasteita.

 

Kysely on osa UUTTERA-hanketta, jossa alueellista energiamurrosta helpotetaan mm. asuinkiinteistöjen energiasaneerausten osaamishaasteita poistamalla. Hanke toteutetaan yhdessä Turun AMK:n, Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen, Turku Science Park:n ja Valonian kanssa. Varsinais-Suomen maakuntahallitus on myöntänyt hankkeelle kansallista alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahaa.

 

Vastaa kyselyyn tästä.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.