Asunto-osake.nyt teemalehti

Asunto-osake.nyt teemalehti

Julkaistu: 19.10.2021

Paperiset asunto-osakekirjat jäävät historiaan lähitulevaisuudessa. Mitä asioita taloyhtiön pitää tarkastaa ennen kuin aloittaa osakeluettelon siirron? Muun muassa näihin asioihin pureutuu Asunto-osake.nyt lehti.

Taloyhtiö on nimitys, jota yleisesti käytetään asunto-osakeyhtiöstä. Asunto-osakeyhtiö on suomalainen osakeyhtiön erityismuoto, josta säädetään asunto-osakeyhtiölaissa. Asunto-osakeyhtiölaki sekä kunkin taloyhtiön oma yhtiöjärjestys määrittelevät taloyhtiön ja sen osakkaan väliset oikeudet, velvollisuudet ja vastuut. 

Asunto-osakeyhtiössä osakkeet tuottavat oikeuden hallita yhtiöjärjestyksessä määrättyä huoneistoa tai muuta osaa yhtiön hallinnassa olevasta rakennuksesta tai kiinteistöstä. Tällaisia huoneistoja ovat mm. asuinhuoneistot, liikehuoneistot, varastot tai autotallit. Taloyhtiön hallinnoimat asuinrakennukset voivat olla kerrostaloja, rivitaloja, paritaloja tai yhden asunnon taloja eli erillistaloja.

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ja Maanmittauslaitos ovat koostaneet lehden, jonka tarkoituksena on tuoda tietoa kaikkia asunto-osakkeen omistajia koskevasta uudistuksesta – huoneistotietojärjestelmästä. Lisäksi olemme koonneet lukupakettiin muutakin ajankohtaista. Lehti on tuotettu Kiinteistösäätiön tuella ja jaetaan lokakuussa ilmaisjakeluna varsinaissuomalaisiin kerros- ja rivitalokoteihin.

Lue näköislehti tästä.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Juuso Kallio (02) 277 5150 juuso.kallio@kiinteistoliitto.fi

Maanmittauslaitoksen teemasivut

Osakehuoneistorekisteri.fi sivut

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.