Etsimme positiivisia ilmiöitä asunto-osakeyhtiöiden toimintaympäristöstä

Etsimme positiivisia ilmiöitä asunto-osakeyhtiöiden toimintaympäristöstä

Julkaistu: 09.06.2023

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi haluaa tuoda esiin tekoja, hankkeita ja henkilöitä, jotka ovat toiminnallaan vaikuttaneet positiivisesti kiinteistöalan ja taloyhtiöiden toimintaympäristön kehittämiseen. Etsimme viidettä kertaa Varsinais-Suomen alueelta Vuoden korjaushanketta, Palvelumyönteisintä tekoa ja Vuoden Taloyhtiöpuheenjohtajaa.

Yli puolet varsinaissuomalaisten asunnoista ja kodeista sijaitsee asunto-osakeyhtiöissä. Paineet kiinteistöjen energiatehokkuudelle ja korjausrakentamiselle kasvavat. Putkistohankkeet, julkisivuremontit, latausinfran rakentaminen ja piharemontit ovat yleisimpiä korjaushankkeita. Asumisen kustannusten ja korkojen nousu tuo uusia haasteita ja jotkut taloyhtiöt kamppailevat myös lainarahoituksen saatavuuden kanssa. Suunnitelmallisen kiinteistönpidon, hyvien käytäntöjen ja esimerkkien jakaminen on yhä tärkeämpää. 

Etsimme Varsinais-Suomen alueelta: 

Vuoden korjaushanke ja energiateko

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi kutsuu taloyhtiötä kertomaan onnistuneesta korjaushankkeestaan. Etsimme taloyhtiötä, joka on toteuttanut peruskorjaus- tai -parannushankkeen esimerkillisesti. Hanke voi olla kooltaan pieni tai suuri. Arvioinnissa painotetaan erityisesti asukaslähtöisyyttä, innovatiivisuutta, asumisen laatua ja turvallisuutta sekä kiinteistön arvon huomioimista. Voittajan valitsee Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen Kiinteistökehitystoimikunta. 

Vuonna 2023 palkitaan lisäksi korjaushanke, jossa on parannettu kiinteistön energiatehokkuutta. Hanke voi olla erillinen energiakorjaushanke, tai suurempi korjaushanke, jonka yhteydessä energiatehokkuutta on parannettu. 

Vuoden palvelumyönteisin

Etsimme Varsinais-Suomen alueella taloyhtiöiden kanssa toimivaa sidosryhmää, organisaatioita, viranomaistahoa tai yksittäistä henkilöä, joka on toiminnallaan osoittanut poikkeuksellista palvelualttiutta tai huomaavaisuutta taloyhtiöiden asukkaita ja hallintoa kohtaan. 
Oletko kokenut positiivisen palvelukokemuksen asioidessasi jonkun viranomaistatahon kanssa? Onko joku yritys tai yrityksen edustajat palvelleet taloyhtiötänne erityisen hyvin? Arvioinnissa painotetaan erityisesti positiivista palvelukokemusta, toiminnan innovatiivisuutta, sekä taloyhtiöiden hallinnon ymmärrystä. Palkinnon saanut taho ei voi olla osallistunut taloyhtiöiden hallinnon järjestämiseen. Palkittavan tahon valitsee Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen Kiinteistön Palvelut toimikunta. 

Vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja huolehtii ja valvoo, että hallitus täyttää sille kuuluvat tehtävät. Taloyhtiön puheenjohtajan vastuulle on säädetty muutamia lakimääräisiä tehtäviä, niistä tärkeimpänä hallituksen koolle kutsuminen aina tarvittaessa yhtiön asioiden niin vaatiessa. Toimiminen puheenjohtajana on vastuullista ja arvokasta työtä taloyhtiön hyväksi. 
Onko taloyhtiössäsi puheenjohtaja, joka on tehtävässään tunnollinen ja osakkaita osallistava viestijä? Etsimme puheenjohtajaa, joka on kokemuksensa ja osaamisensa avulla toiminut tehtävässään yhtiön parhaaksi yhteisöllisyyttä edistäen.  Palkittavan puheenjohtajan valitsee Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen As Oy toimikunta.


Voittajat julkaistaan loppuvuonna 2023 järjestettävässä tilaisuudessa. Ehdota palkittavaa tahoa lyhyesti ja ytimekkäästi perustellen 16.10.2023 mennessä tästä. Kaikille palkittavan tahon ehdottajille lähetetään Kiinteistömedia Oy:n kirjalahja kiitokseksi.

Valtakunnalliset huomiot vuonna 2024

Keväällä 2024 valitaan Suomen vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja sekä vuoden taloyhtiöteko Helsingin Taloyhtiö2024-tapahtuman yhteydessä. Varsinais-Suomessa vuonna 2023 huomiotavat tahot ovat kandidaatteja valtakunnallisia huomionosoituksia myönnettäessä. Tunnustuksen lisäksi Suomen vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja saa noin 2.000 euron arvoisen palkinnon.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.